- AANGEBODEN DOOR DODONI -

Feta-wraps zijn ideaal voor als de dagen langer en heter worden. Zo'n lichte en snelle maaltijd is alles wat je wil (en kan) in de brandende zomerhitte. Omdat 24Kitchen en DODONI dit helemaal begrijpen, delen speciaal voor jullie dit recept, met échte Griekse feta.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 pak DODONI Feta (200 g)
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 handje olijven
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 2-3 el olijfolie extra vierge
  • 3 wraps
  • 100 g granaatappelpitten
  • 1 bosje fijngesneden peterselie
  • 100 ml balsamico-azijn
  • 50 g suiker

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Breng de balsamico met de suiker aan de kook. Als het kookt, zet je het vuur zachter en laat je het 15-20 minuten pruttelen.  Laat dit van het vuur afkoelen. Schenk de balsamicostroop vervolgens in een kom of een schone weckpot. Zodra het koel is, wordt het een dikke stroop.

Snijd de salade-ui in flinterdunne ringen. Snijd de olijven fijn. Prak de feta in een kommetje en voeg de olijfolie toe. Voeg zoveel olijfolie toe tot het een gladde massa wordt. Meng de salade-ui, olijven en geraspte knoflook door de feta.

Smeer 1/3 van de fetaspread over een wrap. Besprenkel met granaatappelpitjes en peterselie en rol de wrap op.  Herhaal dit met de overige wraps.

Leg de wrap kort in de koelkast en snijd vervolgens in stukken.

Leg de rolletjes op een schaal en giet de balsamicostroop zigzaggend (net voor het serveren) met een lepel over de rolletjes. Besprenkel nog met wat peterselie en granaatappelpitjes.

Geef je waardering

26
Feta-wraps