Estée's zomerse bakbanaanpakketjes

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kool
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Haal de bladeren van de kool en blancheer in circa 1 minuut. Haal de bladeren met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen op ijswater.

Kipvulling
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Halveer de peper en paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes en paprika in kleine blokjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm een scheut olie in de pan en bak de gesneden groente circa 5 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout. Snijd de basilicum fijn en voeg toe.

Bakbanaanbeslag
Schil de bakbanaan en rasp op de fijne rasp. Schil en rasp de pompoen en voeg toe. Pel en snipper de ui en voeg toe. Pel en snijd de knoflook fijn en voeg toe. Voeg de kokosmelk en een scheutje olie toe en meng alles tot een beslag. Breng op smaak met peper en zout.

Leg een koolblad voor je met de harde kern naar beneden en schep er wat van het beslag op. Schep hier de kipvulling op en vouw de bladeren op tot een mooi pakket. Herhaal tot alles op is. Breng een pan water aan de kook en leg hier een stoommand of zeef op. Zet een deksel op de pan en stoom de pakketjes in circa 15 minuten.

Lekker met een tomatensalsa.

Ingredienten

4
Personen

Voor de pakketjes

  • 1 kool (groene, Chinese of rode)

Voor de kipvulling

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 1 chilipeper
  • 300 g kipgehakt
  • peper, zout
  • verse (Thaise) basilicum

Voor het beslag

  • 1 bakbanaan
  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml kokosmelk

Extra nodig

  • stoompan of zeef
  • keukentouw
  • rasp
Geef je waardering
7