Entrecote met kruidenboter, geroosterde prei en polenta

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Boter
Doe de room in de weckpot. Schud de pot circa 15 minuten totdat je boter hebt. Tijdens het schudden zal het eerst dikke slagroom worden en dan zal er een klont boter vormen. Haal de klont boter uit de pot en was het in ijskoud water. Ververs het water als het troebel is geworden.

Hak alle kruiden en pel en pers de knoflook. Meng met de boter en breng op smaak met zout en peper.

Prei
Rooster de prei op de barbecue in 20 minuten totdat de buitenste bladeren helemaal zwart zijn. Snijd het kontje van de prei en snijd hem dan in de lengte doormidden. Pel de zwarte buitenste bladeren er af.

Entrecotes
Bestrooi de entrecotes met zout en peper en grill op de barbecue in circa 10 minuten goudbruin. Laat rusten.

Polenta
Kook de melk en het water en giet al roerend de polenta erbij. Kook de polenta op een laag vuur al roerende in 10 minuten gaar. Roer de kaas en de boter erdoor.

Vinaigrette
Meng de azijn met de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan totdat er kleine bruine stipjes inkomen en het nootachtig gaat ruiken. Druppel de boter dan terwijl je met een garde goed blijft kloppen door het mosterdmengsel.

Schep de polenta op een bord met de entrecote en de prei er bovenop. Serveer een klontje kruidenboter op de entrecote en sprenkel de vinaigrette over de prei.

Ingredienten

4
Personen

Voor de kruidenboter

  • 500 ml room
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 bos tijm
  • 1 bos rozemarijn
  • 1 teen knoflook

Voor de polenta

  • 250 g polenta
  • 250 ml melk
  • 1 liter water
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • boter

Voor de vinaigrette

  • 250 g roomboter
  • 3 el azijn
  • 1 el mosterd

Extra nodig

  • weckpot
  • barbecue
  • weckpot
  • barbecue
  • weckpot
  • barbecue

Voor de entrecote & prei

  • 4 preien
  • 4 entrecotes (per stuk 150-200 gram)
Geef je waardering
4