Empanadilles de gallo pinto uit Nicaragua

1
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
65 minuten totale tijd

Deeg empanadillas
Breng een pan met het water en een beetje zout aan de kook. Voeg de olie en boter toe. Zodra de boter is gesmolten, giet je het over in een grote kom waar de bloem inzit. Roer tot al het vocht is opgenomen. Voeg een ei toe en spatel het goed door. Voeg indien nodig nog een ei toe. Bestuifi het aanrecht met bloem en leg het deeg erop. Kneed tot het deeg zacht en elastisch is en niet meer plakt (voeg eventueel bloem toe). Dek het deeg af met een theedoek en laat circa 45 minuten rusten.

Gallo pinto (vulling)
Kook de rijst gaar volgens bereidingswijze op de verpakking. Was de bonen in een vergiet onder de kraan. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de peper in dunne ringetjes en hak de koriander fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de bonen, paprika, peper en de rijst toe. Zet het vuur uit. Roer de koriander door de vulling.

Empanadilles
Rol het deeg uit tot een dunne lap. Gebruikt een grootte stekerring van 12 centimeter om de empanadillas te maken. Schep de vulling op 1 helft, dichtvouwen en bak ze goudbruin in olie.

Tip: Je kunt de gallo pinto ook heerlijk eten als lunch of avondeten. Serveer dan lmet een roerei.

Ingredienten

16
Porties

Empanadillas

  • 125 ml water
  • 25 ml olie
  • 3 el boter
  • 250 g bloem
  • 2 eieren

Gallo pinto

  • 220 g rijst
  • 250 g kidneybonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene peper
  • 0.5 bosje koriander
Geef je waardering
1