Elvis Cake

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
150 minuten totale tijd

Los het cacaopoeder op in 300 ml heet water en laat het cacaowater afkoelen. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de karnemelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Roer tot slot het cacaowater erdoor en laat het beslag circa 1 uur rusten. Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht 150 °C). Schep het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 25 minuten gaar. Stort de cake en laat afkoelen. Klop de boter luchtig. Kook 400 ml melk samen met de suiker. Meng de custard met de overige melk, voeg dit toe aan de kokende melk en laat circa 3 minuten koken tot het zetmeel gaar is. Laat dit afkoelen. Meng de boter met de custard en de pindakaas. Halveer de bananen overlangs. Bestrijk de taart met jam en leg hierop de bananen met de bolle kant naar boven. Verdeel de pindabotercrème erover. Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast. Hak de chocolade in stukjes. Breng ondertussen de slagroom aan de kook en laat hier de chocolade in oplossen. Laat de chocolademassa iets afkoelen en giet deze over de koude taart. Ganeer de taart met de frambozen.

 

Dit recept komt uit de aflevering over Memphis van het programma The Taste of Life Travel. 

 

Ingredienten

20
Personen

Beslag

  • 85 g cacaopoeder
  • 250 g bloem
  • 500 g suiker
  • 5 g zout
  • 2 zakjes (32 g) bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 ml karnemelk
  • 130 g zonnebloemolie
  • 3 eieren

Pindabotercrème

  • 500 g boter
  • 500 ml melk
  • 200 g suiker
  • 30 g custard
  • 300 g pindakaas

Vulling

  • 1 pot frambozenjam
  • 7 bananen

Ganache

  • 200 g chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 125 g frambozen
Geef je waardering
3