EK cupcakes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Volkoren cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 C. Meng in een kom het volkorenmeel, de havermout, beide suikersoorten, de bakpoeder, het zout en de kaneel met een garde door elkaar. Mix in een andere kom de eieren, de zonnebloemolie en de melk. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op lage stand, tot een glad beslag.

Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Portugese topping met rode portcrème (12 cupcakes)
Kook de rode port met de honing in tot er nog 2 eetlepels over zijn. Klop de boter met het zout rustig met de bisschophaak luchtig. Dit duurt minstens 10 minuten. Gebruik een mixer als je geen keukenmachine hebt. Voeg als laatste de rode port toe. Blijf kloppen tot alles goed gemengd is. Spuit de crème op de cupcakes.

Garneer met een groene asperge en cherrytomaatje.

Deense topping met eiercrème (12 cupcakes)
Kook de eieren 8 tot 10 minuten, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer de eieren en haal de dooiers eruit. Bewaar de eiwitten voor iets anders. Wrijf de dooiers met een lepel door een zeef boven een kom.

Roer met de mixer de zachte boter luchtig en meng hierdoor de dooiers, de worcestersaus, het citroensap, de mosterd en wat zout en peper. Laat de crème rustig luchtig draaien en gebruik de crème direct om cupcakes mee op te spuiten.

Garneer met dille en scampi.

Duitse garnering
Garneer de cupcakes met curryworst, augurk en mosterd

Ingredienten

12
Porties

Volkoren cupcakes

  • 200 g volkorenmeel
  • 50 g havermout
  • 120 g suiker
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 el bakpoeder (7 gram)
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje gemalen kaneel
  • 2 eieren
  • 180 g zonnebloemolie
  • 225 ml melk

Portugese topping

  • 100 ml rode port
  • 2 el honing
  • 250 g boter op kamertemperatuur
  • 1 tl zout

Portugese garnering

  • 12 groene asperges
  • 12 cherrytomaatjes

Deense topping

  • 10 eieren
  • 250 g zachte boter
  • worcestersaus
  • citroensap
  • 1 mespuntje mosterd
  • zout
  • versgemalen peper

Deense garnering

  • 1 bosje dille
  • 12 scampi's

Duitse garnering

  • curryworst
  • augurk
  • mosterd

Extra nodig

  • cupcaketray
  • cupcakevormpjes
  • spuitzak
  • spuitmondjes
Geef je waardering
0