Ebony & Ivory brownie experience

19
Gemiddeld

Bereidingswijze

110 minuten totale tijd

Vanille-ijs
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, leeg geschraapte vanillestokjes en het vanillemerg aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker en de honing los. Schenk een scheutje van de hete massa op de eidooiers, meng goed door en schenk terug in de pan. Laat de ijscompositie garen zonder te koken en laat de ijscompositie afkoelen. Haal het vanillestokje eruit. Zet de ijsmachine op tijd aan zodat deze goed koud is als de ijscompositie erin gaat. Giet de ijscompositie in de ijsmachine en draai in circa 1 uur tot een romig vanille-ijs. De tijd verschilt per ijsmachine.

Fudge-basis
Meng het cacaopoeder met de zonnebloemolie en de appelstroop.

Karamelsaus
Breng de slagroom aan de kook. Karamelliseer de suiker en voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng opnieuw aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen.

Donker beslag
Roer de fudge-basis met de boter smeuïg. Meng de poedersuiker met de suiker en voeg toe aan het fudge-mengsel. Voeg één voor één de eieren toe, meng de bloem erdoor en roer tot een glad beslag.

Licht beslag
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Roer de poedersuiker met boter en suiker los. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg de karamelsaus en de bloem toe en meng tot een egaal beslag.

Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het donkere beslag over de bodem, verdeel daarover de walnoten en verdeel daarover het lichte beslag. Bak de Ebony & Ivory brownie in circa een uur gaar.

Chocoladesaus
Breng de slagroom aan de kook. Hak de chocolade fijn en los op in de slagroom. Roer goed door tot de chocolade op is gelost.

Snijd de brownie in blokken van circa 8 x 8 centimeter. Schep een bol vanille-ijs op de brownie en schenk de chocoladesaus erover. De brownies kunnen voordat het ijs erop gaat nog even in de oven opgewarmd worden.

Ingredienten

18
Porties

Vanille-ijs

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 1 el honing
  • 100 g suiker

Fudge-basis

  • 150 g cacaopoeder
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 30 g appelstroop

Karamelsaus

  • 100 g suiker
  • 75 ml slagroom
  • 60 g boter

Donker beslag

  • 450 g poedersuiker
  • 150 g suiker
  • 300 g boter
  • 4 eieren
  • 340 g bloem
  • fudge-basis

Licht beslag

  • 450 g poedersuiker
  • 150 g suiker
  • 330 g boter
  • 4 eieren
  • 340 g bloem
  • karamelsaus

Vulling

  • 120 g walnoten

Chocoladesaus

  • 100 ml slagroom
  • 80 g pure chocolade

Extra nodig

  • ijsmachine
  • diepe bakvorm van 45 x 21 cm
  • bakpapier
Geef je waardering
19