Duivelskip met yoghurt en aardbeien-roomcrumble

1
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Duivelskip met yoghurt

  • Snijd de kippendijen in middelgrote stukken.
  • Meng in een kom de zoete chilisaus, fijngehakte rode peper, fijngesneden knoflook en suiker.
  • Hak de tijm fijn.
  • Meng de kip door de saus en voeg de tijm toe.
  • Verpulver de cornflakes met je handen, rol de kip door verkruimelde cornflakes en bak in de pan gaar.
  • Hak de bieslook fijn en voeg toe.
  • Pers een citroen. Meng de yoghurt en citroensap in een kom.
  • Verdeel de andijvie over vier borden en schenk daar de yoghurt over.
  • Leg daarop de kip en serveer direct.

Aardbeien-roomcrumble

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een kom de bloem, kristalsuiker en kaneel. Voeg vervolgens de koude boter in stukjes toe en kneed tot een deeg.
  • Hak de aardbeien.
  • Meng de aardbeien met de slagroom en laat rusten in de koelkast.
  • Vet een bakvorm in en bedek de bodem met stukjes deeg en bak het in de oven in circa enkele minuten goudbruin.  
  • Haal het deeg uit de bakvorm, leg een stuk op een bord en voeg de aardbeienroom toe.
  • Plaats er tot slot nog een stuk gebakken deeg bovenop en serveer als nagerecht.

Ingredienten

4
Personen

Duivelskip met yoghurt

  • 500 g kippendijen zonder bot
  • 2 groene pepers
  • 3 el zoete chilisaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 el suiker
  • 5 takjes tijm
  • 1 kop cornflakes
  • 3 steeltjes bieslook
  • 2 uien
  • 1 glas yoghurt
  • 1 krop andijvie

Aardbeien-roomcrumble

  • 1 kg aardbeien
  • 2 kopjes slagroom
  • 200 g bloem
  • 300 g boter
  • 1 kop suiker
  • 1 kaneelstokje

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakvorm
Geef je waardering
1