Duivelskip met yoghurt
- Snijd de kippendijen in middelgrote stukken.
- Meng in een kom de zoete chilisaus, fijngehakte rode peper, fijngesneden knoflook en suiker.
- Hak de tijm fijn.
- Meng de kip door de saus en voeg de tijm toe.
- Verpulver de cornflakes met je handen, rol de kip door verkruimelde cornflakes en bak in de pan gaar.
- Hak de bieslook fijn en voeg toe.
- Pers een citroen. Meng de yoghurt en citroensap in een kom.
- Verdeel de andijvie over vier borden en schenk daar de yoghurt over.
- Leg daarop de kip en serveer direct.
Aardbeien-roomcrumble
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom de bloem, kristalsuiker en kaneel. Voeg vervolgens de koude boter in stukjes toe en kneed tot een deeg.
- Hak de aardbeien.
- Meng de aardbeien met de slagroom en laat rusten in de koelkast.
- Vet een bakvorm in en bedek de bodem met stukjes deeg en bak het in de oven in circa enkele minuten goudbruin.
- Haal het deeg uit de bakvorm, leg een stuk op een bord en voeg de aardbeienroom toe.
- Plaats er tot slot nog een stuk gebakken deeg bovenop en serveer als nagerecht.
Laat hier je reactie achter