Dronken bananen met serehsaus

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng de room met de kokosmelk aan de kook en voeg de serehstengels toe. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en giet de kokende massa erop. Gaar de saus op zacht vuur tot de eidooiers gaar zijn. Let op dat er geen klontjes in de saus komen. Haal de saus door een zeef en zet koel weg.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng voor de kokoskoekjes de suiker met de kokosrasp en het ei. Kneed goed door en leg een hoopje op een stukje bakpapier. Druk plat met een vork en bak de koekjes goudbruin af gedurende 8 minuten.

Verwarm de boter in een antiaanbakpan en bak er de studentenhaver in. Schil de bananen, snijd de banaan in plakjes en voeg toe aan de studentenhaver. Bestrooi met suiker en laat lichtbruin karamelliseren. Blus af met de rum en kook even door. Voeg de room toe en serveer met de saus een bol vanille-ijs en het kokoskoekje.

Ingredienten

4
Personen

Sereh-vanillesaus

  • 700 ml room
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 serehstengels
  • 10 eidooiers
  • 150 g suiker

Dronken banaan

  • 1 el boter
  • 100 g studentenhaver
  • 3 bananen
  • 4 el suiker
  • 400 ml bruine rum
  • 100 ml room

Kokoskoekjes

  • 100 g suiker
  • 100 g kokosrasp
  • 1 ei
  • vanille-ijs

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
0