Double trouble pie cake

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

80 minuten totale tijd

Cake
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Vet de pie schaal in met boter. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng de bloem door het botermengsel. Schenk het beslag in de pie schaal en bak de cake in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen.

Fruitvulling
Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de ananas met de suiker en laat circa 20 minuten staan. Laat de ananas uitlekken en schep op de cake.

Deeg

Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, water, ei en een snufje zout. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot je een soepel deeg hebt. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 ºC. Rol het deeg tot circa 3 millimeter dik uit. Snijd repen van circa 2 centimeter breed. Druk de uiteindes van 2 banen tegen elkaar zodat je een lange deegstrook krijgt. Rijg van de andere banen een raster op de ananas. Vouw het lange stuk deeg om de taart zodat je de uiteindes van het rasterwerk verbergt. Druk goed aan. Meng de eidooier met het room. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel, bestrooi met de suiker en bak nog 15 goudbruin en gaar. Serveer warm.

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 200 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 200 g bloem
  • 4 eieren

Fruitvulling

  • 1 ananas
  • 250 g suiker

Deeg

  • 250 g bloem
  • 100 g boter
  • 80 ml water
  • 0.5 ei
  • zout

Extra nodig

  • pie schaal
  • boter om in te vetten
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje room
  • 2 el suiker om te bestrooien
Geef je waardering
0