Ding Dongs

24
Gemiddeld
Ding Dongs

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd

Ding Dongcake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier. Hak de chocolade, giet de hete koffie erop en roer tot een gladde massa. Meng in een andere kom de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en het zout. Voeg de karnemelk, eieren en olie toe aan het chocolademengsel. Spatel voorzichtig de droge massa door het beslag. Giet het beslag in de bakvormen en bak in circa 15 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en steek cirkels van 7 centimeter doorsnede uit de cake.

Vanillefrosting
Snijd de boter in blokjes. Meng in een pan de eidooiers met de slagroom, suiker en de vanillesuiker. Gaar al roerend op laag vuur zonder te koken. Haal de pan van het vuur en meng de boter erdoor tot er een romige frosting ontstaat. Laat de frosting afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten afkoelen in de koelkast. Schep de afgekoelde frosting in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Opbouw
Hak de chocolade en smelt deze au bain-marie. Spuit een spiraal van de vanillefrosting op een plakje cake en zet er een ander plakje cake bovenop. Dompel de Ding Dongs door de chocolade en laat uitharden. Tip: als de chocolade te dik is om de Ding Dongs door te halen, verdun deze dan met een scheutje olie of cacaoboter. De Amerikaanse Ding Dongs worden in aluminiumfolie gewikkeld.

Ingredienten

12
Porties

Ding Dongcake

  • 60 g pure chocolade
  • 240 ml hete koffie
  • 215 g bloem
  • 400 g suiker
  • 100 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 240 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 120 ml zonnebloemolie

Vanillefrosting

  • 4 eidooiers
  • 65 ml slagroom
  • 55 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 200 g boter

Opbouw

  • 500 g pure chocolade

Extra nodig

  • 3 bakvormen van 24 x 24 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • steker van ca 7 cm doorsnede
  • spuitzak met gladde spuitmond
Ding Dongs
Geef je waardering
24