Harry Eastwood

Ingredienten

10
Porties

Death by chocolate-truffel

  • 200 g donkere chocolade (70% cacao)
  • 75 ml slagroom
  • 1 el golden syrup of stroop
  • 30 g gezouten boter
  • 2 el rum of espresso
  • 3 el cacaopoeder

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten
Bekleed een lage, platte schaal met bakpapier. Smelt de chocolade au bain marie en voeg de slagroom, stroop, boter en drank toe. Roer goed door en verdeel vervolgens over de schaal. Laat een half uur staan op kamertemperatuur en plaats vervolgens minimaal een uur in de koelkast. Als het mengsel is opgestijfd, kun je er gelijke blokjes van snijden. Wentel de blokjes door het cacaopoeder en garneer eventueel met bladgoud. De truffels zijn minimaal een week houdbaar in de koelkast.

Geef je waardering

30
Death by chocolate-truffel