Danny’s kinder gado gado

0
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 
Kook de eieren in circa 8 minuten hard, laat schrikken en pel ze.

Saus
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin. Laat de pinda’s afkoelen en hak ze grof.
Halveer de citroenen en knijp het sap uit in een pan. Halveer de gember en kneus de blaadjes djoeroek poeroet. Voeg alle ingrediënten, behalve de pinda’s en pindakaas, voor de saus toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en roer beetje bij beetje de pindakaas erdoor. Als de saus gekookt heeft, verwijder dan de gember, djoeroek poeroet en roer de pinda’s erdoor.

Groente
Snijd de romenesco in roosjes. Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de bladeren in mooie gelijke stukken. Was de radijsjes en verwijder het loof. Blancheer de groente, los van elkaar, circa 3 minuten. Snijd de komkommer in reepjes van circa 5 centimeter lang en 1 centimeter dik. Pel de banaan en snijd in stukken van circa 2 centimeter dik.

Serveren
Halveer de eieren. Leg de rijst in het midden van een grote schaal en verdeel de groente en de banaan er los omheen. Schenk de saus over de rijst heen. Strooi als laatste de emping blado erover.

Ingredienten

6
Personen

Danny’s kinder gado gado

  • 300 g rijst
  • 6 eieren
  • 1 Romanesco
  • 1 spitskool
  • 1 bos radijsjes
  • 1 komkommer
  • 150 g taugé
  • 2 bananen
  • emping blado

Saus

  • 100 g gepelde pinda’s
  • 1 citroen
  • 2 cm gember
  • 4 blaadjes djoeroek poeroet
  • 200 g pindakaas
  • 300 ml water
  • 50 ml ketjap
  • 50 ml chilisaus
  • 0.5 el trassi
Geef je waardering
0