Dahl kroketten met saffraanmayonaise en mangosalsa

0
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Mangosalsa

  • Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Pluk en snijd de koriander fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  • Meng in een kom de mango, ui, koriander, rode peper, paprika, citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kroketten

  • Wel de linzen 2 uur in ruim koud water.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper fijn.
  • Giet de linzen af. Verhit een scheutje olie in een steelpan. Voeg de linzen, ui, knoflook, rode peper, kerriepoeder, kurkuma en komijn toe. Bak circa 2 minuten.
  • Blus af met het water en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de laurierblaadjes toe. Kook circa 20 minuten tot het meest van het vocht verdwenen is.
  • Verwijder de laurierblaadjes.
  • Meng het kikkererwtenmeel en de panko door het linzenmengsel. Vorm kroketten van ongeveer 3 eetlepels van het mengsel.

Paneren

  • Klop het eiwit los.
  • Haal de kroket door de bloem, het eiwit en vervolgens door de panko. Paneer nog een keer.
  • Laat de kroketten circa 15 minuten opstijven in de koelkast.
  • Verhit de frituurpan voor op circa 180 ºC.
  • Frituur de kroketten voorzichtig tot ze goudbruin zijn.

Saffraan mayonaise

  • Klop de eidooiers, mosterd en witte wijnazijn los. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Schenk de olijfolie druppelsgewijs al kloppend bij het mengsel tot het dik wordt.
  • Verhit de saffraan op een stukje aluminiumfolie boven een gasvlam.
  • Vijzel de saffraan en voeg toe aan de mayonaise.
  • Voeg een paar druppels citroensap van de overgebleven helft van de citroen toe. Breng op smaak met versgemalen peper.

 Serveren

  • Serveer de Dahl kroketten met wat saffraanmayonaise de mangosalsa.

Ingredienten

4
Personen

Mangosalsa

  • 0.5 mango
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bos koriander
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 el citroensap
  • 1 scheut olijfolie

Dahl kroketten

  • 200 g rode linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • 300 ml water
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • 2 el panko

Paneren

  • 125 g kikkererwtenmeel
  • 4 eiwitten
  • 125 g panko

Saffraanmayonaise

  • 4 eidooiers
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 3 tl witte wijnazijn
  • 250 ml olijfolie
  • 6 draadjes saffraan

Extra nodig

  • frituurpan
  • olie om in te frituren
  • vijzel
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
0