Dadelcouscous met vijgenyoghurt

10
Makkelijk
Dadelcouscous met vijgenyoghurt

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Dadelcouscous

  • Breng het water aan de kook.
  • Strooi de couscous in een grote kom en schenk het kokende water erop. Dek de kom af met een deksel en laat 5-10 minuten staan.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de bospenen in stukjes. Kook de bospenen in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bospenen af.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Verwarm een pan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin. Hak de amandelen grof.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de kaneelpoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de bospenen, courgette en de helft van de amandelen toe en bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de dadels in grove stukken.
  • Voeg de dadels toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee.
  • Roer het groentemengsel door de couscous en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Vijgenyoghurt

  • Meng in een kom de Turkse yoghurt, vijgenjam, honing en de resterende amandelen.

Serveren

  • Verdeel de dadelcouscous over borden en serveer de vijgenyoghurt erover.

Ingredienten

4
Personen

Dadelcouscous

  • 500 ml water
  • 300 g couscous
  • 1 bosje bospeen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 100 g amandelen
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 150 g dadels zonder pit

Vijgenyoghurt

  • 500 g Turkse yoghurt
  • 100 g vijgenjam
  • 1 el honing
Dadelcouscous met vijgenyoghurt
Geef je waardering
10