Crêpe Suzette

8
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Crêpes
Meng de bloem met de rietsuiker. Giet al roerend beetje bij beetje de melk bij de bloem zodat je een glad beslag krijgt. Roer de eieren en de gesmolten boter erdoor.

Smeer een beetje boter in de steelpan. Giet beslag in de pan en schud uit in de pan. Bak de crêpes om en om circa 3 minuten, tot de crêpes goudbruin en gaar zijn. Bewaar crêpes op een bord.

Sinaasappelanglaise
Week de gelatine in koud water. Roer de eidooier met de suiker schuimig. Verwarm de sinaasappelsap en voeg het eidooiermengsel toe. Gaar al roerend tot 85°C tot de saus gaar is. Rasp de sinaasappel boven de anglaise en los de geweekte gelatine erin op.

Butterscotsch
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een verhitte pan. Giet dun uit op bakpapier. Hak na de butterscotsch afkoeling in kleine stukjes. Maal in de blender fijn tot poeder.

Gekonfijte sinaasappelschil
Breng het water met de suiker aan de kook. Schil de sinaasappel met een dunschiller, probeer geen wit mee te schillen. Snijd dunne reepjes van de schil voeg toe aan de siroop en breng nog een keer aan de kook. Bewaar de sinaasappelschil met de siroop in een afgesloten pot.

Sinaasappelsaus
Karameliseer de basterdsuiker beetje bij beetje in een warme pan. Blus af met de boter, meng snel het sap erdoor. Giet de saus naar de zijkant voeg de sinaasappellikeur toe en flambeer tot de alcohol eruit is.

Opmaak
Vouw de flensjes in vieren en serveer er 3 per bord. Serveer met de saus, de partjes en gekonfijte sinaasappelschil en de butterscotsch.

Ingredienten

4
Personen

Voor de crêpes

  • 100 g bloem
  • 25 g rietsuiker
  • 200 g volle melk
  • 125 g eieren
  • mespunt zout
  • 50 g boter

Voor de sinaasappelanglaise

  • 4 g bladgelatine
  • 70 g eidooier
  • 35 g suiker
  • 220 g sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel

Voor de butterscotsch

  • 200 g witte basterdsuiker

Voor de gekonfijte citroenschil

  • 200 ml water
  • 200 g kristalsuiker
  • 2 sinaasappels

Voor de sinaasappelsaus

  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 el boter
  • 200 g sinaasappelsap
  • 0.5 sinaasappel

Extra nodig

  • boter om in te bakken
  • kwast
  • crêpe-pan
  • brandblusser
Geef je waardering
8