Crema di zucca & Crostini

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Crema di zucca
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Pel en snijd de uien. Pel en snijd de knoflook. Verhit olijfolie en boter in de pan en fruit de uien en knoflook op laag vuur. Voeg de aardappels en pompoen toe. Schenk bouillon in de pan tot de groente onderstaan. Bind de marjoraan, peterselie, salie en tijm tot een bosje en voeg toe. Laat de soep circa 25 minuten koken. Verwijder het kruidenbuideltje en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met kaneel, zout en peper.

Crostini
Verwarm de oven voor op 220 ÂșC. Snijd het brood in dunne plakken en leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er de olijfolie over, bestrooi met zout en peper en bak in circa 5 minuten krokant in de oven.

Serveer
Rasp met een fijne rasp de Parmezaanse kaas over de soep. Serveer de soep met de crostini. Breng op smaak met peper en garneer met basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Crema di zucca

  • 600 g pompoen
  • 200 g aardappels
  • 2 tl olijfolie
  • 30 g boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 1 takje marjoraan
  • 1 takje peterselie
  • 3 blaadjes salie
  • 1 takje tijm
  • 1 tl kaneelpoeder
  • versgemalen peper
  • Parmezaanse kaas
  • 6 blaadjes basilicum

Crostini

  • 1 ciabatta
  • olijfolie
  • grof zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • staafmixer
  • keukentouw
  • fijne rasp
  • bakpapier
Geef je waardering
2