Crab chowder ragoutbroodje

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Filobakjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de dille fijn. Smelt de boter. Smeer de helft van de vellen filodeeg in met de gesmolten boter, bestrooi met dille en leg de andere helft van de vellen filodeeg erop. Snijd het vel in plakken van circa 10x10 centimeter. Vet de onderkant van de cupcaketray in en drapeer de plakken filodeeg erover. Bak de filobakjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.

Ragout
Pel en snipper de sjalotten. Hak de bieslook. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem garen in de boter. Blus af met de witte wijn en schenk de visbouillon erbij. Roer dit tot een gladde, dik gebonden saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken. Roer het krabvlees en de bieslook door de saus en haal de pan van het vuur.

Salade
Snijd de kontjes van de groene asperges en blancheer de asperges. Snijd de asperges in stukjes. Snijd de achterkanten van de little gem en pluk de blaadjes los. Halveer de tomaatjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Vul de filobakjes met de salade.

Opmaak
Snijd de kapjes van het brood en hol het brood uit. Vul met de ragout en serveer met de salade.

Ingredienten

4
Personen

Filobakjes

  • 5 takjes dille
  • 50 g roomboter
  • 8 vellen filodeeg

Ragout

  • 2 sjalotten
  • 1 bosje bieslook
  • 125 g roomboter
  • 100 g bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 300 g krabvlees
  • 4 harde grote broodjes

Salade

  • 8 groene asperges
  • 1 kropje little gem
  • 1 rode paprika
  • 1 el zilveruitjes

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • cupcaketray
  • bakpapier
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
3