Couscous roerbak met rivierkreeftjes

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Couscous

Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.

Schep de couscous in een schaal, giet de groentebouillon erover tot de couscous 1 centimeter onder staat en dek de kom af met een bord.

laat de couscous circa 10 minuten wellen.

Roerbak couscous

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Snijd de tomaatjes in partjes.

Pel en hak de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit olie in een wok en fruit de knoflook en ui.

Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten mee.

Voeg de tomaat toe.

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Roer de couscous los met een vork en schep de couscous in de wok.

Snijd de bosuitjes in ringen en roer ze met de olijven door de couscous.

Meng de rivierkreeftjes en de rucola door de couscous.

Ingredienten

4
Personen

couscous roerbak met rivierkreeftjes

  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 g couscous
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 gele paprika
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.25 bosje basilicum
  • 2 bosuitjes
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 150 g rivierkreeftjes
  • 75 g rucola
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
12