Courgettekoekjes met zalm

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Tagliatelle:

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op het etiket.

De courgette koekjes:

Was de courgettes en maak droog

Rasp op de grove kant van de rasp.

Knijp de courgette-rasp goed uit.

Klop de eieren in een kom los en meng met de geraspte courgette en aardappelzetmeel erdoor.

Indien nodig extra aardappelzetmeel toevoegen, het moet een plakkerige massa worden.

Voeg de geraspte kaas toe.

Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe.

Verhit een koekenpan en voeg een scheut olie toe.

Verdeel het mengsel in vier porties in de pan.

Druk een beetje plat om koekjes te vormen.

Bak de koekjes om en om in circa 8 minuten lichtbruin en gaar.

De zalm en de saus:

Snijd de citroen in twee├źn en knijp het sap eruit boven een kommetje.

Controleer de zalm op graten.

Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm een koekenpan en voeg een scheut olie toe.

Bak de zalm in circa 5 minuten om en om op middelmatig vuur mooi goudbruin.

Snijd de citroen doormidden en blus de zalm af met citroensap.

Haal de zalm uit de pan en voeg de room bij het bakvocht.

Kook dit even kort in op hoog vuur.

Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de saus.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de saus. Roer even goed door.

Ingredienten

4
Personen

Courgettekoekjes met zalm

  • 300 g tagliatelle
  • 2 courgettes
  • 2 eieren
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • nootmuskaat
  • 4 tomaten
  • 1 citroen
  • 4 porties zalm a ca 120 g
  • zonnebloemolie
  • 120 ml magere slagroom
  • 20 g geschaafde amandelen
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
1