Courgette met citrusdressing en huisgemaakte noedels

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Meng voor het noedel-deeg de bloem, zout en eigeel met elkaar en voeg langzaam het water toe en kneed het mengel tot een deeg. Rol het deeg uit tot en dunne plak en snijd met een scherp mesje smalle reepjes en leg op een plateau met bloem de noodles te drogen.

Snijd de courgette met de kaasschaaf in plakken, besprenkel met olijfolie en grill ze om en om tot ze geruit zijn.

Rasp de limoen en citroen boven een kom en pers het sap van beide eruit. Schenk de azijn er bij. Voeg al roerend druppelsgewijs de olie toe en maak op smaak met zout en peper. Leg de courgette plakken in de dressing om te marineren.

Meng de bloem, een mespuntje zout en kerrie met elkaar en paneer de kip ermee. Klop het overtollige bloem eraf. Verhit olie in een koekenpan en bak de kip op laag vuur in circa 15 minuten krokant en gaar.

Breng water aan de kook met zout. Kook de verse noedels circa 3 minuten en giet ze af en laat kort uitdampen.

Leg de noodles op borden en schep de courgette erop met de dressing. Snijd de kip in schuine plakken en leg de plakken kip er schuin tegen aan.

Ingredienten

4
Personen

Courgette met citrusdressing

  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 150 ml fruitige olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g bloem
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 kipfilets

Noedel-deeg

  • 500 g tarwebloem
  • 1.5 tl zout
  • 1 eidooier
  • 100 ml water

Extra nodig

  • fijne rasp
  • deegroller
  • kaasschaaf
Geef je waardering
1