Coupe d'amour

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de helft van de suiker, het vanillemerg en het vanillestokje al roerende aan de kook. Laat circa 15 minuten trekken op laag vuur.

Pureer de helft van het rood fruit met een staafmixer. Verwijder het vanillestokje uit de melk, knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de melk. Splits de eieren en klop de eidooiers luchtig met de andere helft van de suiker. Giet een klein beetje warme melk bij de eidooiers en roer dit gelijk goed door. Meng nu alles goed door elkaar. Zet op de kom met ijswater en klop het geheel koud. Klop de slagroom lobbig en spatel samen met het gepureerde fruit en de advocaat door de melk-eidooier massa. Schenk in glazen en laat minstens 40 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de frituurpan voor op 180 ºC. Pluk de topjes van de basilicum en frituur ze krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Serveer het resterende fruit op de bavaroise en garneer met de gefrituurde basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Coupe d'amour

  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 175 g suiker
  • 500 g rood fruit
  • 4 eieren
  • 500 ml slagroom
  • 150 ml advocaat
  • 4 takjes basilicum

Extra nodig

  • staafmixer
  • frituurpan
  • ijswater
Geef je waardering
0