Cupcake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng in een kom de bloem,
bakpoeder, suiker en het zout. Meng in een andere kom het ei, melk en de zonnebloemolie.
Rasp de schil van de sinaasappel en de limoen en voeg toe aan het melkmengsel. Bewaar
de sinaasappel en limoen voor de garnering. Meng het droge mengsel door het natte
mengsel en meng de cranberry’s erdoor. Verdeel de cupcakevormen over de
cupcaketray. Vul de vormpjes voor drie kwart met het beslag. Bak de cupcakes in
circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Basis
Breng de wodka samen met het cranberrysap, limoensap en de sinaasappellikeur
aan de kook.
Gelei
Week de gelatine in ruim koud water. Meet 150 milliliter van de cosmopolitan
af en los de gelatine erin op. Bekleed een ondiepe vorm met plasticfolie en schenk
de gelei erin. Laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.
Botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en
schraap het merg eruit. Breng de overgebleven cosmopolitan aan de kook. Roer in
een kom de eidooiers met het vanillemerg, suiker en een scheutje water los en spatel
de bloem erdoor. Schenk de warme cosmopolitan op het eimengsel, schenk terug in
de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op
laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom, afdekt met plasticfolie,
afkoelen tot handwarm.
Roer de boter met de poedersuiker luchtig en voeg de banketbakkersroom toe. Schep de botercrème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een dubbele cirkel op de cupcakes.
Opmaak
Snijd de gelei in blokjes. Verdeel de gelei over het midden van de cupcakes.
Snijd partjes uit de achtergehouden sinaasappel en limoen en verdeel over de
cupcakes. Garneer met wat blaadjes munt.
Laat hier je reactie achter