Clubsandwich van gambatartaar en limoenmayonaise

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Spek
Verwarm de oven op 120 ºC. Droog de ronde plakken ontbijtspek in de oven in circa 25 minuten krokant.

Gambatartaar
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Hak de gamba’s fijn en meng met een scheutje olijfolie. Rasp de schil van de sinaasappel en roer door de gamba’s. Breng op smaak met zout en peper en wat druppels sinaasappelsap.

Venkelsalade
Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel, op de mandoline, in flinterdunne plakjes. Pluk en hak de helft van de peterselie fijn. Blancheer de venkel circa 2 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel de venkel koud, laat goed uitlekken en meng er een scheutje olijfolie en de gehakte peterselie door.

Limoenmayonaise
Rasp de limoen. Meng de rasp en het sap van de limoen met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.

Clubsandwich
Rooster het casinobrood goudbruin en steek het uit met de ronde steker. Smeer intussen de toast in met limoenmayonaise en beleg met de gehakte rauwe gamba’s, venkelsalade en spek en herhaal dit nogmaals. Sluit af met de ingesmeerde toast. Gebruik een prikker om het geheel bij elkaar te houden. Serveer de overgebleven venkelsalade erbij en maak aan met olijfolie, zout en peper.

Verhit zonnebloemolie op laag vuur. Frituur de geplukte peterselie circa 30 seconden en strooi over de sandwich als garnering.

TIP:
Steek boven de sandwich halve kerstomaatjes aan de prikker.

Ingredienten

4
Personen

Clubsandwich

  • 8 ronde plakken ontbijtspek
  • 16 rauwe gamba's
  • scheut olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 sinaasappel
  • 2 venkelknollen
  • 1 bosje peterselie
  • 1 limoen
  • 4 el mayonaise
  • 12 sneetjes wit casino
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 4 kerstomaatjes

Extra nodig

  • Chinese mandoline
  • toaster
  • ronde steker
  • frituurpan
  • prikkers
Geef je waardering
0