Clubsandwich met eiersalade à la Johnny

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Eiersalade
Kook de eieren in circa 6 minuten hard. Spoel ze koud en pel ze. Hak de eieren fijn en meng met de mayonaise en de crème fraîche. Hak de dille fijn en meng door de eieren. Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne ringen en meng door het eiermengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Clubsandwich
Verwarm een grillpan voor. Pel en snijd de knoflook en meng met de olijfolie. Snijd de aubergine en courgette met een dunschiller in lange, dunne repen en bestrijk met de knoflookolie. Gril de groente circa 2 minuten om en om. Toast het brood in een broodrooster goudbruin.

Besmeer de toast, op 4 sneetjes na, met de eiersalade. Leg er gegrilde courgette en aubergine op. Verdeel er zalm over en leg er toast op. Verdeel hier eiersalade, courgette, aubergine, zalm en sla over en leg de laatste toast erop. Druk de sandwich goed aan, steek er prikkers in en snijd de sandwich door.

Serveren

Zet de sandwich op borden.

Tip
Druk de eieren door een draadspaan om ze op een snelle manier te prakken.

Ingredienten

4
Personen

Eiersalade

  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 0.5 bosje dille
  • 0.5 prei

Clubsandwich

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 12 plakken pain complet (volkoren brood)
  • 400 g gerookte zalmfilet
  • 1 kropjes sla

Extra nodig

  • grillpan
  • broodrooster
  • satéprikkers
Geef je waardering
14