Citroenkarbonades met cannellini-geitenkaaspuree

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Citroenkarbonades

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel de knoflook en snijd twee derde van de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de karbonades circa 1 minuut per kant. Voeg de ui en gesneden knoflook toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Snijd de helft van de citroen in stukjes.
  • Voeg de aardappels, courgette, citroen en de takjes tijm toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat circa 20 minuten stoven.
  • Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe aan de stoof.
  • Schep de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes door de stoof. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk de peterselie en snijd fijn.

 Cannellinibonen-geitenkaaspuree

  • Giet de cannellinibonen af en schep ze in een kom. Pureer ze glad met een staafmixer.
  • Pers de rest van de knoflook fijn met een knoflookpers.
  • Verhit een scheut olijfolie in een steelpan en voeg de bonen en de knoflook toe. Roer door tot het warm is. Verkruimel de geitenkaas door de puree en laat smelten. Breng op smaak met versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de citroenkarbonades en de bonen-geitenkaaspuree over borden. strooi de peterselie eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Citroenkarbonades met cannellini-geitenkaaspuree

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g vastkokende aardappels
  • 1 courgette
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1 citroen
  • 4 karbonades
  • 0.5 bosje tijm
  • 0.5 l water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 500 g cannellinibonen
  • olijfolie extra vierge
  • 75 g zachte geitenkaas

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
1