Cig koftes uit Turkije (vega hapjes)

10
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Schenk het kokende water bij de bulgur en dek de schaal af met plasticfolie. Pel en rasp de ui en knoflook boven de kom met bulgur. Snijd de tomaten doormidden en rasp ze met het snijvlak tegen de rasp. Op die manier houd je alleen het schilletje over wat je weg kunt gooien. Roer de bulgur goed door, dek weer af en laat dit circa 15 minuten staan. Snijd de bosuitjes en de peterselie heel fijn. Voeg vervolgens de olie, tomatenpuree, harissa, granaatappelmelasse, bosuitjes en de peterselie toe en breng op smaak met het sap van de citroen. Kneed het mengsel goed door en vorm er met natte handen koftes van.

Serveren
Pluk en meng de verschillende soorten sla en leg de koftes erop. Snijd de rest van de citroen in partjes en leg erbij. Serveer er eventueel nog extra granaatappelmelasse bij om in te dippen.

Ingredienten

4
Personen

Cig koftes

  • 50 ml kokend water
  • 150 g hele fijne bulgur
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 0.5 el harissa
  • 1 citroen
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1 radicchio
  • 1 krop frisée sla
  • 1 kropsla

Extra nodig

  • plasticfolie
  • rasp
Geef je waardering
10