Ciambella di riso ripiena (risottotaart met doperwten en ontbijtspek)

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd
Risotto
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie en de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de risottorijst, saffraan en de wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is. Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer regelmatig over de bodem om aanbakken te voorkomen. Rasp de kaas en roer door de risotto.

Vulling
Pel en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit circa 2 minuten. Snijd de peper fijn en voeg toe aan de sjalot. Voeg de doperwten en vervolgens de bouillon toe. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en vers geraspte nootmuskaat. Giet de doperwten af. Snijd de provola in blokjes en meng met de doperwten.

Risottotaart
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette. Smeer de tulband in met de boter. Bekleed de binnenkant van de tulband dakpansgewijs met de courgette en de ontbijtspek. Schep de helft van de risotto in de vorm en druk met de bolle kant van de lepel een geultje in de risotto. Leg in de geul het doperwtenmengsel en schep de laatste risotto erop. Vouw de plakken courgette en ontbijtspek over de vulling, druk stevig aan en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de taart circa 30 minuten in de oven.

Serveren
Los de taart op een mooie schaal en snijd de taart aan tafel.

Ingredienten

4
Personen

Risotto

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • 500 g risottorijst
  • 1 g saffraan
  • 200 ml witte wijn
  • 1.5 l groentebouillon
  • 130 g Parmezaanse kaas

Vulling

  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 1 rode peper
  • 250 g doperwten
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 bol nootmuskaat
  • 150 g provola
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Risottotaart

  • 2 courgettes
  • 2 el boter
  • 25 plakken ontbijtspek

Extra nodig

  • rasp
  • tulband
Geef je waardering
1