De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

choumicha’s fruitcouscous & cocktails

45 min kooktijd
Choumicha’s fruitcouscous & cocktails

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Choumica’s fruitcouscous
Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscoussiere of stoompan. Besprenkel de couscous met twee derde van het warme water, olijfolie en bestrooi met een snufje zout. Blijf ondertussen met je handen de korreltjes los wrijven. Schep de couscous in het bovenste gedeelte en stoom circa 10 minuten. Schep de couscous in een grote schaal, laat iets afkoelen en besprenkel met het overige warme water, wrijf de korrels los. Stoom de couscous weer circa 10 minuten. Herhaal het loswrijven. Hak de amandelen fijn en meng met de tweemaal gestoomde couscous, stoom voor de derde keer en laat afkoelen. Maak de meloen en aardbeien schoon en snijd fijn. Meng de couscous met de aardbeien, meloen en frambozen. Schenk hier yoghurt en honing overheen.

Bietjes-sinaasappel-wortelcocktail
Pers de wortels en bietjes in een sapcentrifuge. Halveer en pers de sinaasappels en de citroen uit. Meng het wortel-bietensap en het sinaasappelsap en voeg naar smaak citroensap toe. Breng op smaak met oranjebloesemwater en honing. Mix schuimig met een staafmixer of blender en serveer koud.

Meloen-pomelo-gembercocktail
Schil en pureer het fruit in een keukenmachine of staafmixer. Schil en rasp de gember. Breng het fruit op smaak met gember en de honing.

Appel-komkommer-muntcocktail
Pers de komkommer en appel in de sapcentrifuge. Halveer en pers de citroen uit en voeg toe. Pluk en snijd de munt fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak honing toe.

Tip van Choumicha: leg je groente en fruit 2 uur van te voren in de koelkast voor direct koude drankjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker