Chorizo-kikkererwtensalade met feta

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Chorizo-kikkererwtensalade met feta

  • Pel en snijd twee derde van de knoflook fijn.
  • Snijd de bosui fijn.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. 
  • Snijd de chorizo in plakjes.
  • Verwarm een koekenpan en bak de chorizo circa 3 minuten. Voeg de spinazie toe, bestrooi met versgemalen peper en roerbak circa 5 minuten tot de spinazie is geslonken. Voeg de cherrytomaatjes aan de chorizo en spinazie en bak circa 2 minuten. Voeg de kikkererwten en de bosui toe en warm kort door.
  • Halveer de citroen en pers het sap van een halve citroen uit boven de pan en breng op smaak met een beetje zout. Haal de pan van het vuur en verkruimel de feta over de kikkererwten.
  • Pluk en snijd de koriander en munt.
  • Snijd de resterende citroen in partjes.

Bruschetta

  • Verwarm een grillpan.
  • Snijd het brood in plakken en gril het brood aan beide kanten tot er een mooi grillstreepje op zit.
  • Halveer de resterende knoflook en bestrijk het brood met de knoflook. Druppel er wat olijfolie extra vierge op en breng op smaak met een beetje zout.

Serveren

  • Verdeel de salade over borden, bestrooi met de gesneden kruiden en besprenke met een scheutje olijfolie. Serveer met de bruschetta en een citroenpartje.

Ingredienten

4
Personen

Chorizo-kikkererwtensalade met feta

  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje bosuien
  • 250 g cherrytomaten
  • 800 g kikkererwten uit blik
  • 200 g chorizo
  • 450 g wilde spinazie
  • 1 citroen
  • 150 g feta
  • 0.5 bosje koriander
  • 0.5 bosje munt
  • 0.5 boerenbrood
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
2