Chorizo-hamburgers met bietensalsa

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Snijd de chorizo zo fijn mogelijk.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Meng de chorizo, ui en peterselie met het gehakt. Breng op smaak met versgemalen peper. Maak je handen vochtig en vorm 4 hamburgers van het gehakt.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de hamburgers in circa 8 minuten om en om gaar.
  • Verwarm de grillpan.
  • Snijd de aubergine in plakken van circa 2 centimeter. Smeer ze in met olijfolie en gril circa 3 minuten per kant. Snijd de tomaten in plakjes.
  • Pluk de basilicum.
  • Snijd de bietjes in kleine blokjes. Meng met de mierikswortel en de crème fraîche. Breng op smaak met versgemalen peper.

 Serveren

  • Halveer de Kaiserbroodjes. Beleg de broodjes met veldsla, aubergine, tomaat, hamburger, bietensalsa en basilicum. Serveer de overgebleven groente bij de hamburgers.

 

 

 

Ingredienten

4
Personen

Chorizo-hamburgers met bietensalsa

  • 100 g chorizo
  • 1 ui
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 350 g rundergehakt
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 500 g gekookte bieten
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • 60 ml crème fraîche
  • 4 kaiserbroodjes
  • 75 g veldsla

Extra nodig

  • grillpan
  • satéprikkers
Geef je waardering
0