Chocopavlova met stracciatella en peer

22
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd

Chocolade schotsen
Chocolade tableren: Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Strijk de chocolade dun uit op een vel bakpapier en laat op een koele plaats hard worden. Breek de chocolade daarna in schotsen.

Chocopavlova
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rooster de walnoten in de oven in circa 12 minuten goudbruin. Laat de noten afkoelen, hak ze grof en verlaag de oventemperatuur naar 120 ºC.
Mix in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje twee derde van de suiker toe. Mix de azijn, maïzena en cacaopoeder erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van de kom. Laat het schuim circa 1 uur en 30 minuten in de oven drogen.

Stracciatellaroom
Rasp de chocolade. Mix de room met de suiker stijf en meng al roerend de chocolade erdoor.

Breng de abrikozenjam met het water aan de kook en laat afkoelen. Snijd de peren in parten, verwijder het klokhuis leg de partjes in de abrikozenjam. Schep de stracciatellaroomop de pavlova. Haal met een vork de peren uit de abrikozenjam, laat uitlekken en schik de parten op de pavlova. Verdeel de schotsen over de pavlova en bestrooi met chocoladeschotsen en de walnoten.

Ingredienten

1
Porties

Chocolade schotsen

  • 100 g pure chocolade

Chocopavlova

  • 70 g walnoten
  • 6 eiwitten
  • 300 g suiker
  • 1 el azijn
  • 2 tl maïzena
  • 30 g cacaopoeder

Stracciatellaroom

  • 100 g pure chocolade
  • 400 ml room
  • 75 g suiker

Garneren

  • 3 el abrikozenjam
  • 1 el water
  • 4 peren

Extra nodig

  • 200 g pure chocolade
  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
22