Chocoladebiscuit met chocoladecrème, macarons en frambozen

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 30 minutes totale tijd

Crème van pure chocolade:
Breng de melk met de glucosestroop aan de kook. Week ondertussen de gelatine.

Los de gelatine in de melk op en meng dit met de chocolade. Roer vervolgens de ongeslagen slagroom door en koel terug in ongeveer 10 uur.

Biscuit van cacao:
Zeef de bloem en het cacaopoeder dubbel. Meng de amandelpoeder, suiker, bloem en cacaopoeder door elkaar en roer vervolgens het ongeslagen eiwit erdoor.

Bak af in een ovenschaal op 180 graden Celsius in ongeveer 10 minuten.

Macarons:
Verwarm de oven voor op 115 °C. Mix in een keukenmachine het amandelschaafsel en poedersuiker tot een fijn poeder, dat heet broyage met de helft van het eiwit. Spatel voorzichtig door tot soort papje. Klop de rest van het eiwit stijf in een vetvrije mengkom.

Breng het water met suiker aan de kook tot 118°C. Was regelmatig de rand met een kwastje met nat water. Giet langzaam de suikersiroop er langzaam bij. Klopt koud tot handvorm.

Spatel 1/3 van het schuim bij de broyage en spatel door tot een glad beslag. Spatel dan de rest van het schuim door. Spuit doppen van circa 6 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Tik even de plaat om de lucht eruit te krijg. Bak de macarons in 35 minuten gaar. Als de macarons loskomen van het bakpapier zijn ze goed.

Serveren:
Steek met een stekertje kleine rondjes uit het biscuit. Verdeel de crème erover met een spuitzak, de frambozen en macarons.

Ingredienten

6
Porties

Voor de chocoladecrème

  • 200 g volle melk (eventueel gerookt)
  • 10 g glucosestroop
  • 9 g gelatine
  • 215 g pure chocolade
  • 400 g slagroom

Voor het chocoladebiscuit

  • 75 g amandelpoeder
  • 75 g suiker
  • 10 g bloem
  • 8 g cacaopoeder
  • 50 g eiwit

Voor de macarons

  • 300 g amandelschaafsel
  • 300 g poedersuiker
  • 220 g eiwit
  • 75 ml water
  • 300 g suiker

Extra nodig

  • frambozen
  • extra chocolade ter garnering
Geef je waardering
7