Chocolade salami

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
150 minuten totale tijd

Wel de rozijnen in de Vin Santo.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd de chocolade fijn en smelt de chocolade au bain-marie.
Haal de chocolade van het vuur en roer de boter erdoor.
Snijd de biscuitjes, de lange vingers en de sukade fijn.
Giet de rozijnen af.
Roer de koekjes, sukade, sinaasappels en rozijnen door de chocolade.
Leg 2 lagen plasticfolie op elkaar op het aanrecht. Verdeel het mengsel erover en rol op tot een worst. Draai de zijkanten aan en knoop ze dicht.
Laat de salami circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de salami uit de folie en snijd de salami in plakken.
 

Ingredienten

4
Personen

Chocolade salami

  • 75 g rozijnen
  • 200 ml Vin Santo
  • 75 g geschaafde amandelen
  • 200 g pure chocolade
  • 70 g boter
  • 150 g biscuitjes
  • 80 g lange vingers
  • 50 g sukade
  • 3 el gekonfijte sinaasappelschillen
Geef je waardering
8