Chocolade S

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Klop in een kom het eiwit met een derde van de suiker stijf. Kook het water met de resterende suiker tot 121 ºC. Schenk de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwitschuim en klop het eiwitschuim koud. Hak de chocolade fijn en smelt de chocolade au bain marie. Spatel de chocolade door het eiwitschuim en schep het schuim in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat S-vormen. Bak de S-vormen in circa 15 minuten gaar. Zorg ervoor dat de ovendeur, met behulp van bijvoorbeeld een houten lepel tussen de ovendeur, niet helemaal gesloten is.

Ingredienten

12
Porties

Chocolade S

  • 3 eiwitten
  • 200 g suiker
  • 60 ml water
  • 100 g pure chocolade

Extra nodig

  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje
  • bakpapier
Geef je waardering
4