Chocolade-mueslirepen

2
Makkelijk

Bereidingswijze

90 minuten kooktijd
150 minuten totale tijd

Chocolade-mueslirepen
Smelt de pindakaas met de honing en de kokosolie op zacht vuur. Hak de chocolade. Haal de pan van het vuur. Voeg de rozijnen, muesli, gehakte chocolade en de kokosrasp toe en roer goed door tot de chocolade is gesmolten. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schep de vulling in de vorm. Laat circa 1 uur in de koelkast hard worden.

Snijd de repen in gelijke stukken.

Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ÂșC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Doop de repen voor de helft in de witte chocolade en laat uitlekken en uitharden.

Ingredienten

18
Porties

Chocolade-mueslirepen

  • 340 g pindakaas
  • 170 g honing
  • 170 ml kokosolie
  • 120 g pure chocolade
  • 50 g rozijnen
  • 170 g muesli
  • 85 g kokosrasp

Chocolade

  • 200 g witte chocolade

Extra nodig

  • bakvorm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Geef je waardering
2