Chocolade-fudgetaart

342
Gemiddeld
Chocolade-fudgetaart

Ingredienten

1
Porties

Chocoladecake

  • 300 ml water
  • 90 g cacaopoeder
  • 250 g bloem
  • 500 g suiker
  • 9 g zout
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 350 ml karnemelk
  • 130 g arachide-olie
  • 3 eieren

Fudgecrème

  • 250 g boter
  • 300 g poedersuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 2 el cacaopoeder
  • 100 g crème fraîche

Extra nodig

  • 3 springvormen met een doorsnede van 24 cm
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

1 uur en 20 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng voor de cake 300 ml water aan de kook, los er de cacaopoeder in op en laat afkoelen.

Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder met elkaar. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan de bloem. Voeg de karnemelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Meng vervolgens het cacaowater door het beslag en laat circa 1 uur rusten.

Vet de bakvormen in met een beetje boter. Bekleed de ingevette vormen met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cakes circa 50 minuten goudbruin en laat ze na het bakken afkoelen. Bewaar de kruimels.

Draai voor de crème de boter met de poedersuiker luchtig. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de overige ingrediënten toe en laat circa 4 minuten draaien. Besmeer de cake met de crème. Zet de taart aan met de achtergehouden cakekruimels.

Chocolade-fudgetaart
Geef je waardering
342