Chocolade cheesecake met gebakken mango

7
Gemiddeld
Chocolade cheesecake met gebakken mango

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Bodem
Smelt de boter. Hak de koekjes fijn. Meng de boter en daarna de suiker door de koekkruimels. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Druk de koekkruimels stevig in de springvorm.

Chocolade cheesecake
Verwarm de oven voor op 130 ºC. Hak en smelt de chocolade au bain-marie. Smelt de boter. Roer de roomkaas glad in de keukenmachine. Voeg de suiker toe en meng goed door. Voeg één voor één de eieren toe en meng de crème fraîche erdoor. Voeg de boter, bloem en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de bodem en bak de chocolade cheesecake in circa 1 uur en 30 minuten gaar. Laat de cheesecake circa 3 uur afkoelen.

Gebakken mangoblokjes
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de boter in de pan en bak de mangoblokjes met de steranijs circa 2 minuten. Blus af met een scheutje kokoslikeur en voeg de slagroom toe. Laat de slagroom circa 3 minuten inkoken. Laat de mangoblokjes en de slagroom afkoelen.

Topping
Bestrijk de zijkant van de cheesecake met de abrikozenjam en zet aan met de hagelslag. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit een rand slagroom de cheesecake. Schep in het midden de afgekoelde mangoblokjes. Schaaf de pure chocolade over de slagroom.

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 100 g boter
  • 200 g volkorenkoekjes
  • 1 el suiker

Chocolade cheesecake

  • 150 g pure chocolade
  • 35 g boter
  • 750 g zachte roomkaas
  • 200 g suiker
  • 5 eieren
  • 115 g crème fraîche
  • 30 g bloem

Gebakken mangoblokjes

  • 1 mango
  • 1 el boter
  • 2 steranijs
  • kokoslikeur
  • 50 ml slagroom

Garnering

  • 2 el abrikozenjam
  • 150 g hagelslag
  • 400 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 100 g pure chocolade

Extra nodig:

  • boter om in te vetten
  • 1 springvorm van 20 cm doorsnede
  • bakpapier
  • spuitzak met gekartelde spuitmond
Chocolade cheesecake met gebakken mango
Geef je waardering
7