Sushirijst
Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met 700 ml koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager en kook de rijst circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst nogmaals circa 8-12 minuten op laag vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en hierop de deksel op de pan. Spreid de rijst uit in een brede bak of kom zodat de rijst goed verspreid is en iets af kan koelen. Verwarm in een pan de witte wijnazijn met de rijstazijn, suiker en zout. De suiker en het zout moeten geheel opgelost zijn. Laat iets afkoelen en verdeel over de rijst tot elk korreltje glimt.
Topping
Breng water met een beetje zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps in circa 30 seconden beetgaar. Laat afkoelen op ijswater. Halveer de komkommer en snijd in flinterdunne schuine plakjes. Vouw deze als vier kleine waaiertjes. Snijd de tonijn en de zalm in dunne plakjes. Verdeel de rijst over het vierkante bord. Verdeel de sugarsnaps, komkommer, tonijn, zalm over de rijst. Steek de shisobladeren tussen de vis en verdeel de cocktailgarnalen, tuinkers en zalmeitjes over het gerecht. Snijd of knip het norivel in kleine reepjes. Garneer de sushi met wat norireepjes en wasabi.
Meld je aan en praat mee