De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chirashi sushi met zalm en tonijn (losse sushi/strooisushi met zalm en tonijn)

Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met 700 ml koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur.

45 MIN
Chirashi Sushi met zalm en tonijn (Losse sushi/strooisushi met zalm en tonijn)

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Sushirijst
Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met 700 ml koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager en kook de rijst circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst nogmaals circa 8-12 minuten op laag vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en hierop de deksel op de pan. Spreid de rijst uit in een brede bak of kom zodat de rijst goed verspreid is en iets af kan koelen. Verwarm in een pan de witte wijnazijn met de rijstazijn, suiker en zout. De suiker en het zout moeten geheel opgelost zijn. Laat iets afkoelen en verdeel over de rijst tot elk korreltje glimt.

Topping
Breng water met een beetje zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps in circa 30 seconden beetgaar. Laat afkoelen op ijswater. Halveer de komkommer en snijd in flinterdunne schuine plakjes. Vouw deze als vier kleine waaiertjes. Snijd de tonijn en de zalm in dunne plakjes. Verdeel de rijst over het vierkante bord. Verdeel de sugarsnaps, komkommer, tonijn, zalm over de rijst. Steek de shisobladeren tussen de vis en verdeel de cocktailgarnalen, tuinkers en zalmeitjes over het gerecht. Snijd of knip het norivel in kleine reepjes. Garneer de sushi met wat norireepjes en wasabi.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker