Chinese gelukspuddinkjes

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Vulling
Rooster de pinda’s, geraspte kokos en de sesamzaadjes. Pureer de pinda’s, sesamzaadjes, geraspte kokos, palmsuiker, zout en een scheutje gembersiroop in het bakje van de staafmixer tot het de structuur heeft van amandelspijs.

Deeg
Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in stukken en kook in circa 20 minuten gaar. Stamp de aardappels tot een puree. Mix in de keukenmachine de aardappelpuree met de rijstebloem, kurkuma, suiker en het zout tot grove kruimels. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk en olie toe. Kneed tot een glad deeg.
Rol het deeg tot balletjes van ongeveer 40 gram per stuk. Druk met je duim een gat in de bal en vul dit gat met een beetje vulling. Vouw het deeg om de vulling. Herhaal dit met de overige balletjes. Bestuif de vorm met glutinous rijstebloem. Druk de Ang Ku Kueh in de vorm en tik het deeg er weer uit. Knip het bananenblad in cirkels en leg de Ang Ku Kueh erop. Breng een pan met water aan de kook en stoom de Ang Ku Kueh in circa 7 minuten gaar in de stoommand. Bestrijk voor het serveren lichtjes met olie.

Ingredienten

0
Porties

Vulling

  • 50 g pinda's
  • 50 g sesamzaadjes
  • 50 g geraspte kokos
  • 50 g palmsuiker
  • mespuntje zout
  • scheutje gembersiroop

Deeg

  • 200 g zoete aardappels
  • 250 g glutinous rijstebloem
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el suiker
  • zout
  • 100 ml kokosmelk
  • 60 ml zonnebloemolie

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • pureestamper
  • glutinous rijstebloem om te bestuiven
  • Ang Ku Kueh vorm (houten Chinese vorm)
  • stoommandje
  • 1 bananenblad
  • zonnebloemolie om te bestrijken
Geef je waardering
1