Chinese cakejes met gebakken lychees

1
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd
Cupcakebeslag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder en het vijfkruidenpoeder in een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een andere kom het ei met de melk, vanillemerg en de zonnebloemolie. Meng beide mengsels door elkaar tot een glad beslag. Verdeel de cupcakevormpjes over de cupcaketray en vul voor twee derde met het beslag. Bak de cakejes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Gebakken lychees
Smelt de boter in een koekenpan. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en bak het vanillemerg samen met de steranijs en de lychees circa 2 minuten. Voeg de honing toe. Rasp de schil van de limoen boven de pan. Halveer de limoen en pers het sap uit boven de pan en roer goed door. Laat de lychees afkoelen.

Kokosroom
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de kokosrasp op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 6 minuten goudbruin. Laat de kokosrasp afkoelen. Klop de slagroom met de suiker stijf en meng de geroosterde kokos erdoor. Houd 1 eetlepel achter voor de garnering. Verdeel de cupcakes over borden. Verdeel over elke cupcake gebakken lychees en een beetje saus. Maak met 2 warme lepels quenelles van de kokosroom en serveer bij de cupcakes. Bestrooi met de rest van de geroosterde kokosrasp en serveer met een takje munt.

Ingredienten

12
Porties

Cupcakebeslag

  • 200 g bloem
  • 220 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 7 g bakpoeder
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie

Gebakken lychees

  • 30 g boter
  • 1 vanillestokje
  • 1 steranijs
  • 250 g lychees uit blik
  • 1 el honing
  • 1 limoen

Kokosroom

  • 200 g kokosrasp
  • 200 ml slagroom
  • 2 tl suiker
  • 0.5 bosje munt

Extra nodig

  • cupcakevormpjes
  • cupcaketray
  • spuitzak met glad spuitmondje
Geef je waardering
1