Chimichurri van peterselie & nagerecht: peren met gembersiroop

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Gembersiroop
Breng het water met de suiker aan de kook. Schil de gember en rasp boven de pan. Hak de citroengras grof en voeg toe. Laat het geheel zachtjes doorkoken tot de suikersiroop dik begint te worden. Dit duurt circa 10 minuten. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in 8 parten. Leg ze in de siroop en laat circa 20 minuten zachtjes doorkoken. Haal de peren uit de pan en snijd ze vervolgens in kleinere stukken van circa 1 centimeter. Zeef de siroop. Roer de honing door de yoghurt. Serveer de peren in een cocktailglas met een eetlepel yoghurt en siroop.

Chimichurri
Pel en snijd de knoflook fijn. Ris en hak de bladpeterselie en oregano fijn. Meng alle ingrediënten met elkaar en bewaar op kamertemperatuur in een afgesloten pot. Je kunt deze een week bewaren.

Biefstukken
Verwarm de grillpan. Wrijf de biefstukken in met olie en gril ze circa 2 minuten aan beide kanten. Leg de biefstukken op een bord en pak ze in met aluminiumfolie en laat het vlees circa 8 minuten rusten.

Salade
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep met een lepel de avocado uit de schil. Halveer de cherrytomaten. Pel en schil de ui en snijd de ui in dunne ringen. Meng de avocado, tomaat en ui in een kom en schenk er een scheutje olijfolie bij.

Serveer
Verdeel de chimichurri op het vlees en serveer direct.

Tip
Serveer dit gerecht met stokbrood.

Ingredienten

4
Personen

Peren met gembersiroop

  • 300 ml water
  • 300 g suiker
  • 5 cm gemberwortel
  • 2 stengels citroengras
  • 2 grote handperen
  • 250 ml yoghurt
  • 1 el honing

Chimichurri

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 bos oregano
  • 2 tl cayennepeper
  • 250 ml extra vergine olijfolie
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 150 ml water
  • 4 biefstukken

Salade

  • 1 avocado
  • 150 g cherrytomaat
  • 1 rode ui
  • olijfolie

Extra nodig

  • weckpot
  • zeef
Geef je waardering
1