Chili zonder carne met kaas-knoflookbrood

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
Chili
  • Pel en snipper de ui. 
  • Pel en snijd de knoflook. 
  • Schil en snijd de wortel in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit de ui, twee derde van de knoflook en wortel circa 3 minuten. Voeg de paprikapoeder, komijn, kaneel en cayennepeper toe en bak circa 2 minuten mee. 
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. 
  • Halveer de cherrytomaten. 
  • Voeg de paprika, linzen en kidneybonen toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de cherrytomaten en bak circa 3 minuten mee. Voeg voor extra smeuïgheid eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met een beetje zout.

Kaas-knoflookbrood
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kerf het boerenbrood in met een kartelmes
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Druk de helft van de peterselie en de resterende knoflook in het brood. Verdeel de geraspte kaas over het brood en bak circa 6 minuten in de oven.

Serveren
  • Verdeel de chili zonder carne over borden. Serveer met het kaas-knoflookbrood.

Ingredienten

4
Personen

Chili zonder carne met kaas-knoflookbrood

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 rode paprika
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g linzen
  • 200 g kidneybonen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 wit boerenbrood
  • 200 g geraspte belegen kaas

Extra nodig

  • knoflookpers
Geef je waardering
2