Chili quinoa

9
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Quinoa

  • Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Chili quinoa

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kippendijen om en om in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, komijnpoeder en de cayennepeper toe en fruit circa 1 minuut mee. Voeg de tomaten en het water toe. Breng aan de kook en kook de tomaten, met een deksel op de pan, in circa 8 minuten stuk.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Giet de maiskorrels en de kidneybonen af en spoel schoon.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Roer de quinoa, avocado’s, maiskorrels, kidneybonen, bosui en de helft van de koriander door de chili. Warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de chili quinoa en de crème fraîche over borden. Strooi de resterende koriander eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Chili quinoa

  • 300 g quinoa
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 rijpe trostomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g kippendijen met bot
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 100 ml water
  • 2 advocado's
  • 400 g maïskorrels
  • 400 g kidneybonen
  • 1 bosje bosui
  • 1 bosje bos koriander
  • 4 el crème fraîche
Geef je waardering
9