Chicken supreme burritos

19
Makkelijk
Chicken supreme burritos

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Gepocheerde kip

  • Breng een pan met het water en het kippenbouillonblokje tegen de kook aan.
  • Pocheer de kipfilet in circa 12 minuten gaar. Snijd de kipfilet in gelijke repen.

Chicken supreme burritos

  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de ananas. Snijd de ananas in blokjes.
  • Snijd de ijsbergsla fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en pel de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Houd een paar takjes koriander achter en snijd de rest fijn.
  • Giet de kidneybonen af en spoel schoon.
  • Snijd de jalapeño slices fijn.
  • Meng in een kom de ui, ananas, sla, tomaten, avocado, kidneybonen, koriander en de jalapeño slices.
  • Voeg de chilisaus toe en meng alles goed door elkaar.
  • Leg de bloemtortilla’s uit op het aanrecht en verdeel de crème fraîche erover.
  • Verdeel het mengsel over de tortilla’s en leg de kip en de achtergehouden takjes koriander er bovenop. Rol de tortilla’s op en snijd in gelijke schuine stukken.

Serveren

  • Verdeel de chicken supreme burritos over borden. 

Ingredienten

4
Personen

Chicken supreme burritos

  • 1 l water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 g kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 ananas
  • 0.5 krop ijsbergsla
  • 3 trostomaten
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 bosje koriander
  • 400 g kidneybonen
  • 50 g jalapeño slices
  • 4 el chilisaus
  • 8 bloemtortilla's
  • 3 el crème fraîche
Chicken supreme burritos
Geef je waardering
19