Chicken nanban met tartaarsaus (gefrituurde kip)

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Gefrituurde kip
Snijd de kip in grove stukken. Meng de kip met de sojasaus en de mirin en laat circa 10 minuten marineren.

Verhit een scheut olie tot circa 170 ºC in de pan. Laat de kip even uitlekken en schep de kip met het aardappelzetmeel in een plasticzak. Schud de zak zodat er een dun laagje aardappelzetmeel om de kip zit. Bak de kip in de olie om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar.

Nanbansaus
Meng alle ingrediënten, behalve de limoen, met elkaar. Halveer de limoen en breng de saus op smaak met het sap van de halve limoen.

Tartaarsaus
Kook de eieren circa 10 minuten, laat ze afkoelen in koud water en pel de eieren. Pel en snipper de ui. Hak de cornichons. Pluk en hak de bladpeterselie. Hak de eieren en meng met de ui, cornichons, bladpeterselie en de mayonaise. Pers het sap van de resterende limoen boven de tartaarsaus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schenk wat nanbansaus over de gefrituurde kip en serveer de kip met de tartaarsaus.

Tip
Als je de kip extra krokant wilt hebben, laat deze dan na de eerste keer frituren goed uitlekken en frituur de kip hierna nogmaals.

Ingredienten

4
Personen

Gefrituurde kip

  • 300 g kippendijfilets
  • 1 scheut sojasaus
  • 1 scheut mirin
  • 80 g aardappelzetmeel

Nanbansaus

  • 40 ml rijstazijn
  • 40 ml mirin
  • 20 ml sojasaus
  • 2 tl lichtbruine suiker
  • 1 limoen

Tartaarsaus

  • 2 eieren
  • 1 kleine ui
  • 40 g cornichons
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 3 el mayonaise

Extra nodig

  • keukenpapier
  • pastic zak
  • plantaardige olie om te frituren
  • thermometer
Geef je waardering
10