Cheesecake ijslollies

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
165 minuten totale tijd

Cheesecake
Verwarm de oven op 130 ÂșC. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Smelt de boter. Maal de volkorenkoekjes in het bakje van de staafmixer tot poeder. Meng de gesmolten boter met de gemalen koekjes. Verdeel de koekjesbodem over de bodem van de springvorm en druk goed aan.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het vanillemerg eruit. Meng in de keukenmachine het vanillemerg met de roomkaas, suiker, zure room, eieren en de bloem tot een gladde massa. Giet het beslag op de bodem en bak de cheesecake circa 1 uur en 30 minuten. Laat de cheesecake circa 2 uur afkoelen na het bakken. Haal de cheesecake uit de vorm en snijd in acht gelijke parten. Steek lolliestokjes in het brede gedeelte van de cheesecakepartjes en vries de partjes nog circa 1 uur in.

Nougatine
Karamelliseer de suiker en meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen. Maal de gekaramelliseerde hazelnoten in het bakje van de staafmixer tot nougatine.

Chocodip
Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de cheesecakelollies in de chocolade en bestrooi ze direct met de nougatine.

Ingredienten

8
Porties

Cheesecake

  • 75 g roomboter
  • 115 g volkorenkoekjes
  • 1 vanillestokje
  • 450 g verse roomkaas
  • 125 g suiker
  • 60 g zure room
  • 3 eieren
  • 15 g bloem

Nougatine

  • 200 g suiker
  • 200 g hazelnoten

Chocodip

  • 500 g pure chocolade

Extra nodig

  • springvorm van 20 cm doorsnede
  • Boter om in te vetten
  • bakpapier
  • staafmixer + staafmixerbakje
  • 8 lolliestokjes
Geef je waardering
0