Cheeseburger wraps

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Tomatenchutney

  • Pel en snipper de uien.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de ui en de peper circa 2 minuten. Voeg de bruine basterdsuiker, frambozenazijn en de tomaten toe. Breng aan de kook en kook in circa 10 minuten tot een chutney. Breng op smaak met een beetje zout.

Cheeseburger wraps

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Kneed in een kom het gehakt, ei en het paneermeel. Breng het gehakt op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm 4 gelijke burgers.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers om en om in circa 5 minuten goudbruin.
  • Verdeel de bloemtortilla’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer een lepel tomatenchutney uit over het midden van de bloemtortilla’s. Verdeel de burgers over de tomatenchutney. Strooi de cheddar over de burgers en vouw de bloemtortilla’s dicht. Gebruik eventueel de cocktailprikkers om de wraps dicht te houden. Strooi nog wat van de kaas over de wraps en bak ze in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Salade

  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Was en snijd de Romeinse sla in repen.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon.
  • Meng in een grote kom de avocado’s, Romeinse sla, zwarte bonen en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de salade over borden. Leg de cheeseburger wraps ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Cheeseburger wraps

  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 2 vleestomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 75 ml frambozenazijn
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 100 g geraspte oude cheddar
  • 4 bloemtortilla's
  • 2 avocado's
  • 1 krop Romeinse sla
  • 400 g zwarte bonen
  • scheutje olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • rasp
  • bakpapier
  • cocktailprikkers
Geef je waardering
11