Cheeseburger pizza balls

8
Gemiddeld
Cheeseburger pizza balls

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Pizzadeeg

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het water, gist en de olijfolie. Strooi het zout over de bloem en meng de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel. Kneed tot een soepel deeg.

Vulling
Pel en snijd de ui in ringen. Meng het gehakt met de mosterd en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de augurk en de mozzarella in plakjes.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Steek met de steker cirkels uit het deeg. Verdeel de geraspte kaas, gehakt, mozzarella, augurk en de ui over de deegcirkels. Vouw het deeg om de vulling heen. Leg de ballen met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg circa 30 minuten rijzen. Verhit de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de cheeseburger pizza balls met wat water en bestrooi met het sesamzaad. Bak de cheeseburger pizza balls in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Saus
Verhit de tomatenketchup in een pan. Halveer de limoen en pers het sap boven de tomatenketchup uit. Roer de sweet chilisaus, de Italiaanse kruiden en de honing erdoor en serveer bij de cheeseburger pizza balls. 

Ingredienten

12
Porties

Pizzadeeg

  • 500 g bloem
  • 300 ml water
  • 7 g gist
  • 15 ml olijfolie
  • 12 g zout

Vulling

  • 1 kleine ui
  • 200 g half-om-half gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1 augurk
  • 2 bollen mozzarella
  • 80 g geraspte kaas
  • 2 el wit sesamzaad

Saus

  • 1 limoen
  • 100 ml tomatenketchup
  • 3 el sweet chilisaus
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el honing

Extra nodig

  • bakpapier
  • steker met een doorsnede van 11 cm
Cheeseburger pizza balls
Geef je waardering
8