Chao Tom

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de frituur tot 180 Ā°C. Snijd het buikspek in kleine blokjes. Maal het fijn in de keukenmachine. Schil en snijd de gember en knoflook fijn. Snijd de peper in ringetjes. Voeg de garnalen, knoflook, gember, peper, het bakpoeder, de rietsuiker en het zout toe aan het spek. Pureer tot alles goed met elkaar vermengd is. Vorm het mengsel met geoliede handen in kleine porties om hetĀ suikerriet of de serehstengels. Frituur de spiezen circa 5 minuten tot ze goudbruin en door en door gaar zijn. Meng de tomatenketchup met de gembersiroop, nuoc mam en rijstazijn.

Serveer de chao tom met de dipsaus, ragfijn gesneden wortel en rettich, reepjes banaan, daikon en kropslabladeren.

Dit recept komt uit de aflevering over Hanoi van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Chao Tom

  • 100 g varkensbuikspek of speklappen
  • 500 g rauwe gepelde garnalen
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl rietsuiker
  • 1 tl zout
  • 12 stengels sereh of suikerriet
  • olie om te frituren

Dipsaus

  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el nuoc mam (vissaus)
  • 1 el rijstazijn
Geef je waardering
0